Ο Σύλλογος Φίλων του Αυτιστικού Ατόμου της Μονάδας Ελπίδα, διοργάνωσε για το έτος 2018 τον 6ο κατά σειρά Αγώνα Βουνού στο περιαστικό δάσος του Δήμου Ωραιοκάστρου την Κυριακή 13 Μαΐου, συγκεντρώνοντας χιλιάδες συμμετέχοντες και πολυάριθμους θεατές.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1997 για την οικονομική ενίσχυση και ηθική συμπαράσταση  των 50 περίπου αυτιστικών παιδιών του σχολείου της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία Ελπίδα, που εδρεύει στο Ωραιόκαστρο. Αποτελεί πρότυπη μονάδα για την Βόρεια Ελλάδα, η οποία λειτουργεί από το 1978, ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στη δύσκολη όμως οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, όλοι οι οργανισμοί υγείας και κοινωνικού χαρακτήρα αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστιες προκλήσεις επιβίωσης και πλήρωσης των καταστατικών τους σκοπών.

Με συνέπεια και πίστη ότι ο εθελοντισμός αποτελεί καταλυτικό παράγοντα συνοχής και ανάπτυξης, η Condito προσέφερε την ενδυμασία σε όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν και διευκόλυναν την διεξαγωγή του φιλανθρωπικού αγώνα μετατρέποντας τον σε μια μεγάλη γιορτή προσφοράς και στήριξης στα «παιδιά» που το έχουν ανάγκη.