Το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε ένα μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα στην Προσφυγιά, ένα θέμα ταυτόσημο με την ελληνική ιστορία και πάντα επίκαιρο, στις 23 και 24 Μαΐου 2018 στο Βασιλικό Θέατρο, όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε 170 παιδιά του Σχολείου με απόφοιτους και άλλα 70  παιδιά των παιδικών χορωδιών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ηρακλή Παναγόπουλου.

Με κεντρικό αφηγητή της εκδήλωσης τον κ. Γρηγόρη Βαλτινό και τα τραγούδια να συνοδεύουν οι κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί – κ. Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), κ. Θάνος Γκιουλετζής (βιολί) και κ. Αχιλλέας Σοφούδης (πιάνο) καθώς και παραδοσιακή ορχήστρα, τα παιδιά μας ταξίδεψαν μέσα από το βραβευμένο βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας της κ. Ελένης Δικαίου «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά». Η κυτταρική μας μνήμη ζωντάνεψε και όλα εκείνα τα συναισθήματα που βίωσε και μας μετέφερε με απλότητα μια γενιά, που όλοι αναγνωρίσαμε στα μάτια των παππούδων και των γιαγιάδων μας, ήρθε και πλημμύρισε την κατάμεστη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου.

Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της εκδήλωσης ενέτεινε ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητά της καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στην Παιδοογκολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια της Condito, με μεγάλη χαρά συνόδευσε και υποστήριξε το μουσικό αυτό ταξίδι κρίνοντας αναγκαία τη συνεισφορά της στο έργο που συντελείται όταν τα παιδιά τραγουδούν για τα παιδιά!