Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η Condito δημιουργήθηκε το 2001 από τη συγχώνευση των εταιριών του Χρήστου Μωραΐτη και του Παύλου Παπαδόπουλου. Η ξεχωριστή πορεία των δύο επιχειρηματιών στον κλάδο των τροφίμων ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ενώ το επιστέγασμα της εμπορικής τους συνεργασίας, ξεκίνησε από την συνένωση των δυνάμεών τους το 1999. Το brand name Condito, που αρχικά ανήκε στην οικογένεια Παπαδόπουλου και σε ελεύθερη μετάφραση από τα λατινικά σημαίνει «εμπλουτισμός γεύσεων», διατηρήθηκε και δόθηκε στο νέο επιχειρηματικό εγχείρημα.

Δέκα χρόνια αργότερα, η Condito εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας Ξηροί Καρποί Μακεδονίας (με ετήσια παραγωγή 1.000 τόνων ξηρών καρπών), κάνοντας ένα βήμα σε ένα νέο πεδίο δραστηριότητας. Την περίοδο αυτή ενεργοποιείται και η δεύτερη γενιά των δύο οικογενειών, η οποία, έχοντας ήδη ενεργή συμμετοχή πριν τη συγχώνευση των εταιριών, αναλαμβάνει τα ηνία, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της επιχείρησης. Οι Κωνσταντίνος και Μαρία Μωραΐτη και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, μεγαλωμένοι με το επιχειρείν στο αίμα τους, επενδύουν στις νέες τεχνολογίες και την έρευνα, δίνοντας ώθηση στη δημιουργία νέων, καινοτόμων προϊόντων.

gistiren

Το 2011, η Condito δημιούργησε τη Gristiren. Η εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή φυτικών αναπληρωμάτων τυριού, ακολουθώντας την τάση στην παγκόσμια αγορά. Η Gristiren είναι μια αμιγώς (97%) εξαγωγική εταιρία με ετήσια παραγωγή 5.500 τόνων.

Η Condito αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κλάδο της παραγωγής μουστάρδας, κέτσαπ, μαγιονέζας, σαλτσών και παραδοσιακών ελληνικών σαλατών (18.000 τόνοι ετησίως) και εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου στην Θεσσαλονίκη, εξυπηρετώντας τόσο την αγορά Ho.Re.Ca όσο και τη λιανική (επώνυμα και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

logo
logo

1976

Σύσταση της εταιρίας Π. Παπαδόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. με την εμπορική επωνυμία ΜΑ.Β.Α.Τ.Ε. (Μακεδονική Βιοτεχνία Αλίπαστων Τουρσιών και Εδεσμάτων).

1976

Σύσταση της εταιρίας Σ. Βλαχόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. με την εμπορική επωνυμία Β.Ε.Κ.Α (Βιοτεχνία Εδεσμάτων και Αλλαντικών).

 •  - 1979

  Τοποθέτηση γραμμής παραγωγής κέτσαπ, μουστάρδας και μαγιονέζας σε Β.Ε.Κ.Α και ΜΑ.Β.Α.Τ.Ε. Πρώτη χρονιά παραγωγής.

 •  - 1992

  Εξαγορά της Σ. Βλαχόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. με την διακριτική επωνυμία Β.Ε.Κ.Α. από την Κ. Νικολαΐδης & ΣΙΑ Ο.Ε. με συμμετοχή του κύριου Χρήστου Μωραΐτη.

 •  - 1995

  Εξαγορά εταιρικών μεριδίων της εταιρείας Β.Ε.Κ.Α. από την οικογένεια Μωραΐτη ελέγχοντας το 98%.

 •  - 1997

  Μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της Β.Ε.Κ.Α. στον κύριο Χρήστο Μωραΐτη.

 •  - 1997

  Συμφωνία των επιχειρηματιών Παύλου Παπαδόπουλου και Χρήστου Μωραΐτη για συνεργασία και επέκταση της δραστηριοποίησής τους στον κλάδο των τροφίμων.

 •  - 1998

  Αγορά οικοπέδου και ανέγερση της πρώτης παραγωγικής μονάδας έκτασης 2.100 τ.μ.

 •  - 2001

  Ίδρυση της εταιρίας Condito A.E.B.E από τον Π. Παπαδόπουλο και τον Χ. Μωραΐτη.

  Τι σημαίνει Condito;

  Η επωνυμία της προέρχεται από το λατινικό ρήμα Condire {condio, condire, condivi, conditus} που σημαίνει καρυκεύω, προσθέτω γεύση, αρωματίζω, μαρινάρω.
  Το ρήμα χρησιμοποιείται και σήμερα στα ιταλικά, ενώ αποτελεί τη ρίζα και για την αγγλική λέξη Condiment (καρύκευμα).
  Condito, λοιπόν όπως λέμε νοστιμιά!

 •  - 2005

  1η Συμμετοχή της Condito σε Έκθεση Τροφίμων στην Αθήνα.

  18η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών στο ExpoAthens στην Ανθούσα.

 •  - 2007

  Επέκταση των εγκαταστάσεων με την κατασκευή νέου κτιρίου 3.500 τ.μ.

 •  - 2008

  Απόκτηση Πιστοποίησης ISO 22000:2005 από τους φορείς πιστοποίησης TUV NORD & TUV HELLAS.

 •  - 2010

  Εξαγορά του 67% της εταιρείας Ξηροί Καρποί Μακεδονίας Α.Ε. από την Condito A.Ε.Β.Ε.

 •  - 2011

  Αγορά οικοπέδου και ανέγερση βιομηχανικού κτιρίου 2.500 τ.μ. και γραφείων 550 τ.μ. στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου. Υπό επαγγελματική μίσθωση εγκαθίσταται στο εν λόγω βιομηχανικό κτίριο η νεοσύστατη εταιρεία Gristiren Itd με συμμετοχή των ιδιοκτητών της Condito, έχοντας ως κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διάθεση αναπληρωμάτων τυριού και vegan προϊόντων.

 •  - 2013

  Απόκτηση Πιστοποίησης IFS Food (International Food Standard) από τον φορέα πιστοποίησης TUV NORD.

 •  - 2014

  1η Συμμετοχή της Condito σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στην PLMA INTERNATIONAL 2014 στο Amsterdam RAI Convention Center (Έκθεση για τα προϊόντα Private Label).

 •  - 2017

  Εκ νέου επέκταση των εγκαταστάσεων με την αγορά οικοπέδου 16 στρεμμάτων και βιομηχανικού κτιρίου 5.000 τ.μ. – επενδυτικό πρόγραμμα Condito 2018-2020.

 •  - 2017

  Νέα επένδυση & αύξηση συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των Ξηρών Καρπών Μακεδονίας Α.Ε

 •  - 2018

  Απόκτηση Πιστοποίησης Halal, με την εγγύηση των υπηρεσιών πιστοποίησης Halal (Halal Certification Services).

 •  - 2019

  Ολοκλήρωση επένδυσης και έναρξη λειτουργίας του νέου διαμετακομιστικού κέντρου 5.500 τ.μ. σε όμορη έκταση με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου κι ενός σύγχρονου Συστήματος Διαχείρισης Αποθήκης (WMS)

 •  - 2020

  Η εταιρεία λανσάρει το νέο της sub brand “Condito THE GREEN LINE”, με κύρια δραστηριότητά της την παραγωγή προϊόντων χωρίς ζωικά παράγωγα και γλουτένη.